Lies Van Assche
BE/LICHT

BE/LICHT — Lies Van Assche — Breek uit je bubbel

Lies Van Assche is één van de grensverleggende sprekers tijdens OP/HEF op 7 oktober 2021. Lies is artistiek initiator en connector bij DOEK, een experimenteel textielplatform én een meerstemmige community. We vroegen Lies naar 3 tips om uit je cultuurbubbel te breken.

Let op! Lies Van Assche kan jammer genoeg niet aanwezig zijn tijdens OP/HEF. We wisten wél Hans Gruyaert van Timmerwerkt te strikken.

Ga de straat op en wees nieuwsgierig

Lies: “Ga naar buiten, ga de straat op. Verlaat je huis of werkruimte. DOEK is een nomadische, artistieke organisatie die de publieke ruimte opzoekt. We zetten bij verschillende organisaties en mensen, zowel binnen als buiten het culturele veld, ontmoetingen op. Zo doen we nieuwe inzichten op.”

Kies voor iets dat mensen bindt

Lies: “Textiel staat bij DOEK als materiaal op zich centraal, als een venster naar anderen. Textiel in al zijn vormen speelt immers een rol in ieders leven. Iedereen heeft een connectie met textiel. Zo is er een connectie met duurzaamheid, identiteit en emotionele waarden. Textiel leeft en schrijft een geschiedenis van sporen. Verhalen zijn de ideale manier om contact te maken, mensen te raken en de samenhorigheid te vergroten.”

Creëer inclusieve ontmoetingsruimtes 

Lies: “Creëer inclusieve ruimtes waarin mensen elkaar vrijblijvend kunnen ontmoeten. De basis in alles wat DOEK doet, is ontmoeting. Bijzonder meerstemmig textieltalent brengen we samen om kennis, vaardigheden en verhalen te delen met elkaar. We ontwikkelden hiervoor een methodiek, de ‘nomadische ontmoetingsateliers’.”

Meer weten over
de projecten van DOEK?

Schrijf je in voor OP/HEF

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.