PORTRET

Theaterproject ‘Project V’ biedt kwetsbare kinderen en jongeren fijne vakantie-ervaringen

OP/TIL stimuleert jou graag om grenzen te verleggen. Om over het muurtje te kijken. Elk jaar verkennen we een andere sector. In 2021 gingen we op zoek naar meer kruisbestuiving tussen de cultuursector en de bedrijfswereld. In 2022 omarmen we de welzijnssector: wat als cultuur en welzijn elkaar meer zouden raken? Wat als ze meer zorg zouden dragen voor elkaar? Wat als ze elkaar zouden optillen?

Welke culturele projecten verleggen grenzen? En hoe doen ze dat? Verken een nieuwe culturele ruimte aan de hand van een kort portret. Mét optillende tips voor jouw praktijk.

“Ze grijpen heel makkelijk naar sport. Omdat dat veiliger lijkt, omdat ze dat kennen. We waren beiden blij om samen aan tafel te zitten. Zo brengen we expertises samen.”

Project V

Met Project V biedt JongDOEK kinderen en jongeren zonder reisplannen de kans om in de vakantie één dag per week samen te komen om een theaterworkshop te volgen.

Het project loopt over de hele zomer, waardoor de kinderen en jongeren iedere week uitkijken naar hun rol op, naast of achter de planken. Op die manier hebben ze een supertoffe vakantie en ontwikkelen ze belangrijke talenten als creativiteit, samenwerken en samenhorigheid

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.