Hoe kan ik in mijn culturele werking aan de slag met de natuurbeleving van verschillende culturen?

Welke impact heeft de natuur gehad op culturele expressie? Hoe kan je als cultuurcentrum of programmator inspelen op culturele behoeften van bepaalde etnisch-culturele gemeenschappen en zo meer kleur in je publiek brengen en je publiek meer in het groen zetten. Je ontdekt twee culturele tradities waarbinnen de relatie tussen mens en natuur een centrale rol speelt en die beide de overgang van winter naar lente vieren.

Van wie krijg je tips?

Farideh Ghalandari

Farideh Ghalandari is sinds 2007 actief in de cultuursector en richtte in 2016 het Noroez-comité op. Noroez is een feest dat vooral gevierd wordt door Perzische gemeenschappen (Iran, Afghanistan, Koerdistan) bij het begin van de lente. Het is een ode aan de ontluikende natuur en het nieuwe leven, dat traditioneel gevierd wordt in parken en publieke ruimtes.

Elena Borisenko

Elena Borisenko is voorzitster van de vzw Kleurenpalet. Deze vereniging brengt mensen samen tijdens familiedagen en neemt in Antwerpen actief deel aan culturele projecten. Ze organiseren themafeesten in bejaardentehuizen, straatparades, optredens in concertzalen en kinderprogramma’s. Daarbij introduceren ze verschillende Slavische tradities. 

Beide sprekers zijn verbonden aan Internationaal Comité, een federatie van zelforganisaties.

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.