STROOM

Vertelt over…

STROOM is een muzikale ontdekkingstocht langs unieke plekjes in de Scheldevallei tussen Antwerpen en Gent. Klimaat en duurzaamheid krijgen er een prominente plaats op de podia. Artiesten krijgen een stem in het klimaatdebat.

Wat is STROOM?

Het is een nieuw festival onder de vleugels van Gent Festival van Vlaanderen. STROOM, dat zijn vooral outdoor concertbelevingen in de natuur, 15.000 bezoekers, 3 weken, in 23 steden en gemeenten waarbij cultuur, natuur, toerisme, erfgoed en economie samenkomen. 

Wie is Sophie Detremmerie?

Sophie startte bij het Festival van Vlaanderen Brussel (later Klarafestival) en werd verliefd op het doel van de organisatie: klassieke muziek naar een breed publiek brengen op een zo financieel gezond mogelijke manier. Zes jaar later werd ze managing director om er de organisatie naar the next level te brengen voor de 10 jaren die daarop volgden. In 2019 besloot ze een nieuwe uitdaging aan te gaan: het organiseren van de World Choir Games in Vlaanderen in 2021. Daarna startte Sophie een nieuw avontuur in 2021: een gloednieuw festival onder de vleugels van Gent Festival van Vlaanderen: STROOM.

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.