Merlijn Twaalfhoven

Merlijn Twaalfhoven ontwierp talloze muziek- en theaterprojecten in steden, conflictgebieden, vluchtelingenkampen én de natuur. Hij wil hiermee grenzen doorbreken tussen genres, culturen en mensen. Hij geeft luisteraars een actieve rol en stimuleert interactie. In zijn boek ‘Het is aan ons, waarom we de kunstenaars in onszelf nodig hebben om de wereld te redden’, laat hij zien hoe ieder van ons een rol kan spelen bij het aanpakken van grote en kleine wereldproblemen.

Merlijn werkte onder andere met Het Nationale Ballet, Toneelgroep Amsterdam en het Kronos Quartet. Zijn composities werden uitgevoerd in binnen- en buitenland en meermaals bekroond. Daarnaast is hij oprichter van The Turn Club, een samenwerkingsverband van kunstprofessionals, veranderaars en bruggenbouwers, mede-initiator van de Sociaal Creatieve Raad, lid van de Akademie van Kunsten en initiatiefnemer van de Toekomstverkiezing.

Op de brug tussen cultuur en natuur

Merlijn gaat op de brug staan tussen cultuur en natuur, en richt tijdens OP/HEF een brief aan de toekomst: hoe kunnen cultuur en natuur elkaar opnieuw ontmoeten? En, hoe kan jij dat zelf doen? Bij de start van de dag neemt Merlijn je mee op een mentale minitrip. Ontdek de kunstenaar, de verbeelder, de veranderaar in jezelf.

 

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.