Hoe organiseer ik een duurzaam evenement?

De visie van Paradise City is om een festivalervaring te creëren die zowel feestelijk als duurzaam is. Door middel van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap streeft Paradise City ernaar alle belanghebbenden te inspireren om actie te ondernemen in hun eigen leven en gemeenschap, wat uiteindelijk leidt tot een duurzamere toekomst voor iedereen.

Rock Herk wil als een van de oudste alternatieve festivals in ons land iets teruggeven aan de omgeving, de community en het trouwe publiek. Ze nemen duurzaamheidsmaatregelen om de ecologische voetafdruk te minimaliseren en om publiek, muzikanten en partners te motiveren. Schone elektriciteit, recycling en slim vervoer maken deel uit van het programma. 

Zelf een duurzaam evenement organiseren en anderen inspireren? Krijg ideeën in deze sessie.

Van wie krijg je tips?

Esther Koshari

Esther Koshari is duurzaamheidsmanager en financial controller voor het festival Paradise City. Ze is dus dagelijks bezig met boekhouding, rapporteringen en het zoeken naar duurzame ecologische ontwikkelingen binnen het kader van het festival. Met een achtergrond in marketing, communicatiewetenschappen, cultureel management en 2 jaar ervaring met het festival, voelt ze zich een groentje in de wereld van duurzaamheid. Dit weerhoudt haar absoluut niet om alle informatie tot zich te nemen en er iets mee te doen.

Kristof Schurmans

Kristof Schurmans is een cultureel ondernemer in hart en nieren. Naast muziek en sociaal engagement loopt de natuur als rode draad doorheen zijn veelzijdige projecten. Momenteel is hij zakelijk coördinator bij Rock Herk.

Lara van Oudenaarde

Lara van Oudenaarde is freelancer in communicatie en productie. Sinds kort assisteert zij Kristof bij diverse projecten.

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.