Mudra-dans en sitar in harmonie

Een magische reis door de wereld van Mudra-dans en sitar, geïnspireerd door de diepe verbinding tussen mens en omgeving. 

In Bhumi transformeert danseres Bhumika Parekh de kracht van handbewegingen tot een levendig verhaal, terwijl muzikant Vishal Auwerx met de sitar je ziel omhult.

‘Bhumi’ is een woord uit het Sanskriet dat ‘aarde’ of ‘grond’ betekent. De titel roept een gevoel op van aarding, verbondenheid en de krachtige energie die voortkomt uit de interactie tussen mens en aarde. De harmonie van subtiele gebaren, vloeiende bewegingen en expressieve emoties neemt je mee naar de kern van de menselijke ervaring.

Bhumika Parekh 

De Bollywood-vibe zit de Indiase in het bloed. Ze is geboren en getogen in Mumbai, de stad waar Bollywood gevestigd is, en volgde er een ballet-, jazz- en yogaopleiding. Dit hielp haar om haar eigen Bollywood-stijl verder uit te diepen. In 2015 trok ze terug naar Limburg, waar ze samen met Yentl de Werdt haar eigen verbindende dansprojecten ontwikkelt onder de vleugels van de vzw AYU. 

Vishal Auwerx

Vishal is een veelzijdig muzikant. Hij speelde bij verschillende muziekgroepen, zoals Floating Smoke, Saving Nico, Pamukale en werkte mee aan theaterprojecten, zoals The Age of Love en Weg van India.

 

 

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.