cultuur en welzijn
TOEKOMSTBLIK

De blik van Lieven Miguel Kandolo — Safe spaces: de toekomst van de cultuursector?

In 2021 linkte OP/TIL ondernemers van binnen én buiten de cultuursector aan elkaar. We ontmoetten elkaar, wisselden uit en vonden inspiratie én een incentive voor waardevolle verbindingen.

We vulden ook de toekomst in, met enkele droombeelden. Lieven Miguel Kandolo tekende het laatste droombeeld uit. Hij snijdt meteen ook ons thema voor 2022 aan: waar cultuur en welzijn elkaar ontmoeten.

“Deze minderheden zullen zich niet veiliger voelen omdat je een zwarte vrouw op je poster zet. Wel omdat ze ruimte krijgen om mee te bepalen welke richting de sector uitgaat.”

Lieven Miguel Kandolo

Lieven is een activist en auteur. Hij is covoorzitter van Hand in Hand tegen Racisme. Hij schreef in 2021 het boek ‘Yaya na Leki’ (‘Grote broer en kleine broer’ in het Lingala), samen met Moussa Don Pandzou.

Miguel geeft ook verschillende lezingen over antiracisme, dekolonisatie, antidiscriminatie … In 2014 richtte hij Kolamela op in zijn geboortestad Vilvoorde, om jongeren met migratieachtergrond samen te brengen. Miguel schrijft ook artikels en opiniestukken voor StampMedia.

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.