cultuur en welzijn
TOEKOMSTBLIK

De blik van Evelyne — Podiumkunst versterkt de veerkracht, maar kan dat niet alleen

In 2022 omarmen we de welzijnssector: wat als cultuur en welzijn elkaar meer zouden raken? Wat als ze meer zorg zouden dragen voor elkaar? Wat als ze elkaar zouden optillen? We ontmoeten elkaar, wisselen uit en vinden inspiratie voor warme verbindingen.

We vullen ook de toekomst in, met enkele droombeelden. Maak kennis met de visionaire blik van Evelyne Van Hecke.

“Een vzw’tje kan dat niet op haar eentje. Dat kan ook niet alleen binnen een sector gebeuren. Het moet collectief en sectoroverschrijdend gebeuren.”

Evelyne Van Hecke

Evelyne Van Hecke groeide op in een kansarme wijk, in een kansarm gezin. Door als tiener danslessen te geven aan de kinderen in haar buurt, merkte ze dat dansen een hechte band kan creëren tussen een groep mensen. Tijdens haar studies en de problematische periodes in haar jeugd, merkte ze hoe dans een versterkend verschil had gemaakt voor haar. Van daaruit groeide de zin om dit te verdiepen en verspreiden.

Na studies in dans, onderwijs en creatieve therapie, richtte ze Moving Ground vzw op in 2015. Met dit initiatief wil ze stadsjongeren met verschillende achtergronden en talenten samenbrengen rond dans, muziek en woord in een liefdevolle thuis voor elke jongere. Van daaruit overwinnen ze samen drempels.

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.