Botaniek
DUBBELINTERVIEW

Botaniek: 8 lessen uit een verbindend proces

Hoe kunnen cultuur en economie elkaar vinden? Wat kan een kunstenaar leren van de werknemers van een bedrijf? En omgekeerd. Wat als een bedrijfsleider zich laat voeden door die andere wereld? Ontdek het verhaal van Botaniek, een cocreatie van het Kortrijkse bedrijvencentrum Hangar K en beeldend kunstenaars Veerle Michiels en Jonas Vansteenkiste, met de hulp van Arteconomy.

“Hoewel de producten waar we aan werken zo verschillend zijn – wij aan kunst en cultuur, de bedrijven aan software of klikparket – toch gebruiken we dezelfde methodes. Het viel me op hoe vrij en outside the box er soms werd gedacht.”

Botaniek

Planten die mailen naar hun collega’s als ze water nodig hebben of wat te veel in het licht staan. Absurd, geniaal of gewoon de perfecte oplossing om coworkers met elkaar in verbinding te brengen? Kunstenaars Veerle Michiels en Jonas Vansteenkiste ontwikkelden in Hangar K, een bedrijvige plek voor start-ups en scale-ups, het project Botaniek.

Aan tafel voor dit interview: Piet Verhoeve, CEO van Hangar K van 2018 tot 2019 en samen met Julie Vandenbroucke van Arteconomy initiator van het project Botaniek, en beeldend kunstenaars Veerle Michiels en Jonas Vansteenkiste.

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.