Siham
BE/LICHT

BE/LICHT — Siham Zarkan — Breek uit je bubbel

Siham Zarkan is één van de grensverleggende sprekers tijdens OP/HEF op 7 oktober 2021. Siham is projectmedewerker bij #SheDIDIT, het eerste platform voor vrouwelijk ondernemend talent over etnisch-culturele achtergronden heen. We stelden Siham enkele vragen rond cultuur en ondernemen.

Breek uit je cultuurbubbel

3 tips van Siham Zarkan en haar collega’s om uit je cultuurbubbel te breken:

  • Ga eens naar een event zoals Kroeshaar Festival, waar jij je anders voelt dan de meerderheid van de aanwezigen (als je geen kroeshaar hebt, tenminste).
  • Probeer elke maand een gesprek aan te knopen met iemand die écht anders denkt dan jijzelf. Dat kan een mama of papa aan de schoolpoort zijn, een toevallige voorbijganger of een kennis via via.
  • Ga zelf op zoek naar nieuws en profielen op Instagram, in plaats van je te laten informeren door de klassieke kanalen.

Cultuur & ondernemen

Siham: “Wij ontmoeten veel meisjes van generatie Z, die heel vaak geïnspireerd door (hun eigen) cultuur in het opmaken van hun ondernemersplan. Ze willen van betekenis zijn voor de wereld of de maatschappij. Het zijn echte gamechangers. De cultuursector kan ook de rol van ruimtemaker spelen, voor al het opkomend ondernemend talent.”

Waarden

Welke waarden zijn belangrijk voor Siham?

  • integriteit
  • nergens concurrentie in zien
  • excelleren in wat je doet
Meer weten over
#SheDIDIT?

Schrijf je in voor OP/HEF

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.